Selecteer een pagina

Diensten

Werk samen met experts die zowel de Franse als de Nederlandse taal en cultuur kennen. Zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ik kan je helpen als taxateur, onafhankelijk vastgoedexpert, juridisch adviseur of vertaler.

Taxatie Frankrijk Services

Je wilt een huis kopen, een onderneming starten of juridische problemen opgelost hebben in Frankrijk?

Dan ben je bij Taxatie Frankrijk aan het juiste adres. Ik help je graag met zaken gerelateerd aan vastgoed, wetgeving, vertalingen en andere zaken hier in Frankrijk. Onderstaand een greep uit mijn dienstenpakket. Vanzelfsprekend beperk ik me niet tot de services die hier beschreven staan. Wil je meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.

Aan- en verkoopbegeleiding vastgoed

Juridisch en financieel advies

Erkende bemiddeling bij conflicten

Gecertificeerde taxaties

Proces-verbaal van constatering

Aan- en verkoopbegeleiding vastgoed

Wil je zeker weten dat je de beste prijs betaalt of ontvangt voor jouw woning of bedrijfspand? Dat je geen technische mankementen over het hoofd ziet? Op tijd de financiering rond hebt van je hypotheek? Of dat de waarde van je goodwill klopt?

Als vastgoedexpert, juridisch adviseur en vertaler begeleid ik je bij het aankoop- of verkoopproces van je pand in Frankrijk. Ik zorg bijvoorbeeld voor een gecertificeerd en onafhankelijk taxatierapport. En verduidelijk formele, Franse documenten. Bovendien kan ik je vertellen wat je rechten zijn als (ver)koper. Mijn kennis van de Franse onderhandelcultuur zet ik in om voor jou het onderste uit de kan te halen. Of het nu gaat om het bepalen van je vraagprijs of om het voorkomen van een executieveiling.

Juridisch en financieel advies

Je ziet op tegen een ingewikkeld juridisch proces in Frankrijk. Of bent al verstrikt in financiële regelingen en Franse papieren die je niet goed begrijpt. Je vraagt je af wat in jouw situatie je rechten zijn. Welke onafhankelijke partij behartigt jouw belangen? Wie vertaalt de Franse wetgeving naar jouw praktijk? Een deskundig juridisch en financieel adviseur is de oplossing. Die zowel de Nederlandse als de Franse taal en cultuur goed kent. Maar waar vind je die?

Als vastgoedexpert, juridisch adviseur en vertaler wijs ik je de weg in Frankrijk. Wanneer je bijvoorbeeld een SCI wilt oprichten. Of juist door een faillissement gaat. Op privévlak begeleid ik onder andere bij huurcontracten, belastingaangiften, boedelscheidingen en erfenissen. Trajecten die voor jou nieuw en complex zijn, zijn voor mij dagelijkse kost.

Erkende bemiddeling bij conflicten

Je wilt af van het conflict met bijvoorbeeld je buren, ex-partner of de overheid. Een rechtszaak is kostbaar en zorgt bovendien voor veel negatieve energie. Er samen uitkomen is aantrekkelijker. Maar vraagt wel om een deskundige, onafhankelijke partij.

Kies voor erkende bemiddeling. Als onafhankelijke bemiddelaar creëer ik een oplossing voor beide partijen. Daarbij overbrug ik de taalbarrière en cultuurverschillen. Zodat jij je weer kunt richten op wat voor jou belangrijk is.

Gecertificeerde taxaties

Je hebt eindelijk het perfecte Franse appartement gevonden, maar weet niet wat een realistisch bod is. Of je woont al in een fijn Frans huis, maar bent het oneens met de belastingaanslag. Er zijn veel situaties waarbij een erkend taxatierapport de oplossing is. Denk bijvoorbeeld ook aan de afhandeling van een echtscheiding, erfenis of faillissement.

Als beëdigd vastgoedexpert ben ik bevoegd om een gecertificeerd taxatierapport te maken. Deze geeft je houvast wanneer je een bod uitbrengt of ontvangt. En voorkomt problemen met de Belastingdienst. Een taxatie van een lokale makelaar of notaris is voor de Belastingdienst namelijk onvoldoende. Voorkom boetes en andere problemen: schakel mijn expertise in.

Proces-verbaal van constatering

Je ontvangt de uitnodiging voor de oplevering van je Franse nieuwbouwappartement. Daar kijk je naar uit. Tegelijkertijd ben je kritisch en voorzichtig. Hoe stel je vast dat het appartement technisch tiptop in orde is? En hoe zorg je dat de taalbarrière goede afspraken met het bouwbedrijf niet in de weg staat? Een proces-verbaal van constatering – Etat de Lieu- voorkomt problemen en waarborgt zorgeloos woonplezier.

Een proces-verbaal van constatering komt in nog veel meer situaties van pas. Bijvoorbeeld wanneer je huurcontract stopt en je als huurder de woning weer oplevert aan de verhuurder. Of wanneer je waterschade hebt en wilt dat de verzekering de kosten vergoedt. In deze gevallen is een proces-verbaal van constatering zelfs noodzakelijk.

Waarom kiezen voor Taxatie Frankrijk?

Nederlanders in Frankrijk ontzorgen. Dat is mijn missie. Door cultuurbotsingen op te lossen en een centraal aanspreekpunt te zijn. Ik zorg dat boetes, boete-aanslagen, te lage verkoopprijzen en herzieningen je bespaard blijven. Kosten die kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Maar ik zorg vooral ook dat je duidelijkheid en vastigheid ervaart in een wirwar van technische, financiële en juridische vragen.

Ik ben leergierig en zorgzaam. Elke dag noteer ik minimaal één ding dat ik die dag leerde. Mijn vak als vastgoedexpert combineren met mijn Franse én Nederlandse ervaring geeft enorme voldoening. Door die unieke combinatie kan ik – letterlijk en figuurlijk – bruggen slaan.

Ik wil een huis kopen in Frankrijk

Je hebt een mooi, Frans huis op het oog. Het ligt op de ideale plek. Hier wil je graag je vakanties doorbrengen! Misschien heb je zelfs plannen om permanent in Frankrijk te gaan wonen. Om zoveel mogelijk te genieten van het Franse uitzicht, de Franse keuken en het Franse klimaat.

Hoe dan ook wil je niet dat jouw droomhuis je ontglipt. Omdat je een te laag bod doet bijvoorbeeld. Of omdat de schriftelijke overeenkomst niet geldig blijkt. Je spreekt de taal niet, dus hoe weet je dat je de verkoopmakelaar goed begrijpt? Bij welke notaris je moet zijn? En als het gaat om een nieuwbouwwoning: wie kijkt bij de oplevering met je mee naar gebreken?

Het liefst werk je samen met experts die zowel de Franse als de Nederlandse taal en cultuur kennen. Zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Je denkt aan een:

– taxateur
– onafhankelijk vastgoedexpert
– juridisch adviseur
– vertaler

Als Nederlandse vastgoedexpert in Frankrijk vervul ik al deze rollen tegelijk. Ik ben beëdigd taxateur, bemiddelaar en vertaler. Met een netwerk aan juridische, financiële en technische specialisten. Mijn doel is om je met één totaaloplossing optimaal te ontzorgen. Want een verhuizing naar het buitenland is al ingrijpend genoeg. Laat het niet ingewikkelder zijn dan nodig.

Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie. Ik geef je graag antwoorden op vragen en leg graag uit wat ik voor je kan betekenen.

Vragen?

Laat je gegevens achter en ik kom bij je terug.