Selecteer een pagina

Huis kopen in Noord-Frankrijk

De droom om een huis te kopen in Noord-Frankrijk. Velen denken eraan, weinigen zetten daadwerkelijk de stap. Frankrijk is een prachtig land waar – buiten de steden – nog veel meer ruimte en natuur is dan in Nederland.

Hoewel Zuid-Frankrijk gemiddeld 2 dagen rijden is, valt het stukje naar Noord-Frankrijk enorm mee. Reden te meer om dit prachtige gebied niet uit te sluiten als optie om een huis te kopen. Prachtige, ruige kalkstenen kliffen, verlaten stranden, eindeloze vlaktes en nog veel meer. Noord-Frankrijk is een genot voor het oog en een paradijs voor de rustzoeker.

Woningaanbod en kooptraject

Ondanks het feit dat deze regio iets minder populair is dan de Provence of de zuidkust zijn er genoeg geweldige huizen te koop. Noord-Frankrijk is prijstechnisch gezien vaak interessanter voor mensen met een wat lager budget. In tegenstelling tot vastgoed aan de zuidkust zijn de gemiddelde vraagprijzen hier erg acceptabel.

Het kopen van een woning in Noord-Frankrijk is niet anders dan elders in Frankrijk. Belangrijk is dat de juiste instanties en betrouwbare experts worden ingeschakeld. Zo kan voorkomen worden dat er zaken worden vergeten of fout gaan, welke kunnen resulteren in extra kosten of erger.

Waarom Noord-Frankrijk?

Rust, natuur en betaalbaar vastgoed. Drie goede redenen om voor een tweede woning of vakantiehuis te gaan in dit gedeelte van Frankrijk. Bekende bezienswaardigheden zijn de volgende:

  • Mont Saint-Michel; een uniek gesitueerd klooster op de Kaap Blanc-Nez
- Nord-Pas-de-Calais; kalkstenen kliffen met in de lente en zomer prachtige flora en fauna
  • Vallei van de Somme; in de valleien rond deze rivier zijn prachtige plekjes te ontdekken waar weinig toeristen van op de hoogte zijn
  • Berck sur Mer; uitgestrekte fijne zandstranden van de Opaalkust
  • Saint Valery sur Somme; een van de meest idyllische en kleurrijke dorpjes van Frankrijk

Daarnaast zijn er natuurlijk talloze andere bijzondere en noemenswaardige dorpjes, steden en regio’s. Denk hierbij aan Lille, stad van de kunst. Het artistieke Crotoy, Le Touguet Paris Plage; een lang zandstrand met een eeuwenoud bos nabij.

Genoeg redenen om, alvorens een huis te kopen in Noord-Frankrijk, dit gedeelte van Frankrijk grondig te verkennen. Natuur, heerlijk eten en drinken, gastvrije bewoners en vele culturele en historische bezienswaardigheden.

Voordelen van investeren

Met spaarrentes die naar het nulpunt gaan of mogelijk zelfs negatief worden is beleggen of investeren misschien wel interessanter dan ooit. Een voordeel van een huis kopen in Frankrijk is dat deze verhuurd kan worden en als vakantiewoning gebruikt kan worden. Naast het extra inkomen uit verhuur kunnen verbouwingen en renovaties interessant zijn om de waarde van het vastgoed verder omhoog te brengen.

Wanneer het juiste traject wordt genomen zitten er niet veel risico’s aan het kopen van vastgoed in Noord-Frankrijk. Natuurlijk zijn er nooit garanties. Wel kan het risico beperkt worden door met de juiste mensen in zee te gaan.

Pak je koffers

Als je van het bourgondische leven houdt, de Franse taal en cultuur kunt waarderen en interesse hebt in huizen in Noord-Frankrijk waar je over het algemeen geen godsvermogen voor hoeft te betalen.

Mocht je concrete interesse hebben in het kopen van een huis in Noord-Frankrijk dan kun je vrijblijvend contact me opnemen. Ik informeer je graag over wat ik exact voor je kan betekenen. Naast vastgoedexpert ben ik vertaler, jurist en heb ik verstand van de zakelijke cultuur hier in Frankrijk.

Laat gerust een bericht achter, stuur een mail en pleeg een telefoontje. Ik ben ervan overtuigd dat ik je op z’n minst een realistisch beeld kan geven van wat je kunt verwachten van vastgoedtransacties.

Meer informatie vind je onder Diensten en in andere blogartikelen!

Een korte introductie

Ik ben Gijs van Breugel Ruim elf jaar geleden ben ik in Frankrijk gaan wonen en werken. Ik volgde de liefde. In die jaren heb ik mij ontwikkeld tot Expert Immobilier, erkend vastgoed- expert. Als Expert Immobilier in Frankrijk ben je specialist met een enorme kennis...

Tweede of 2e huis in Frankrijk

Gekke titel denk je nu? Dat klopt! Een 2e huis kopen in Frankrijk klinkt toch net iets beter dan een tweede woning, vind ik. Zo is het ook met de meerwaarde die ik je breng bij de aankoop van je tweede huis. Voor je kunt gaan genieten van je tweede huis moet je het...

Huizen in Frankrijk, wat ik voor je kan betekenen

Huisje Frankrijk Een huisje kopen in Frankrijk is de droom van velen. Dat je deze website bezoekt betekent dat je interesse hebt om een huis in Frankrijk te kopen. Misschien heb je al een idee wat voor huis het moet worden. Een klein huisje, een boerderij, een...

Vragen?

Laat je gegevens achter en ik kom bij je terug.