Selecteer een pagina

Huizen in Frankrijk, wat ik voor je kan betekenen

Huisje Frankrijk

Een huisje kopen in Frankrijk is de droom van velen. Dat je deze website bezoekt betekent dat je interesse hebt om een huis in Frankrijk te kopen. Misschien heb je al een idee wat voor huis het moet worden.

Een klein huisje, een boerderij, een stacaravan, een huis voor permanente bewoning, een vakantiehuis,
een goedkope woning, een riante villa of zelfs een leuk kasteel. In Frankrijk vind je voor elke wens een passend huis.Zie je door het grote aanbod en alle bijkomende regels niet waar je moet beginnen?
Als vastgoed-expert die al jaren in Frankrijk woont en werkt help ik je graag op weg.

Huis huren

Wil je een huis huren in Frankrijk? Een vakantiehuis of een huurwoning voor langere tijd? Bijvoorbeeld omdat je je wilt voorbereiden op emigratie?

Het aanbod van huurhuizen is redelijk groot. Hoe vind je het huis dat bij je past? Waar moet je op letten?
Welke documenten heb je nodig? Wat staat er in je huurcontract? Waarom kies je voor een bepaalde omgeving?
We zetten samen de mogelijkheden op een rij.

Aankoopbegeleiding huis

Ik ben Gijs van Breugel, erkend vastgoed–expert in Frankrijk. Expert immobilier op zijn Frans. Een expert immobilier is in Frankrijk de aangewezen persoon om je te begeleiden bij de aankoop van huizen. Ik ben een vakbekwame onafhankelijke gesprekspartner voor de Nederlander die een huis in Frankrijk wil kopen.

Denk bij mijn vaardigheden aan :

  • Taxatie van de te kopen woning
  • Franse documenten lezen en interpreteren
  • Kadastertekening controleren
  • Financiering
  • Bouwkundige inspectie
  • Onderhandelen over de prijs
  • Berekenen huurprijs bij verhuur
  • Regelen vergunningen

 
Je ziet, er komt ook in Frankrijk heel wat kijken bij de aankoop van een huis!

Benodigde documenten

Je hebt natuurlijk een Europees identificatiebewijs nodig of een Frans identificatienummer. Een bewijs van stabiele maandelijkse inkomsten is ook een vereiste. Dit kan een loonstrookje zijn of een verklaring van het pensioenfonds of de Sociale Verzekeringsbank.

Wil je in Frankrijk werken dan heb je als ingezetene van de EU geen speciale papieren of documenten nodig. Binnen de EU is immers vrij verkeer van werknemers.

Praktische tips

Zorg dat je je paspoort en rijbewijs in Nederland verlengt. Regel een internationaal uittreksel uit het geboorteregister en een internationaal uittreksel van de huwelijksakte.Sluit de juiste verzekeringen af, laat wat extra pasfoto’s maken. Eventueel kun je je diploma’s laten waarmerken en vertalen bij DUO. Leer de taal alvast, lees je in over gewoontes en regels in Frankrijk. Zorg dat je wat extra geld achter de hand hebt om tegenslagen op te vangen.

Belangrijkste tip: GENIET!

Zie je het even niet meer zitten door alle bureaucratie?

Neem contact met mij op! >

Een korte introductie

Ik ben Gijs van Breugel Ruim elf jaar geleden ben ik in Frankrijk gaan wonen en werken. Ik volgde de liefde. In die jaren heb ik mij ontwikkeld tot Expert Immobilier, erkend vastgoed- expert. Als Expert Immobilier in Frankrijk ben je specialist met een enorme kennis...

Tweede of 2e huis in Frankrijk

Gekke titel denk je nu? Dat klopt! Een 2e huis kopen in Frankrijk klinkt toch net iets beter dan een tweede woning, vind ik. Zo is het ook met de meerwaarde die ik je breng bij de aankoop van je tweede huis. Voor je kunt gaan genieten van je tweede huis moet je het...

Huis kopen in Noord-Frankrijk

De droom om een huis te kopen in Noord-Frankrijk. Velen denken eraan, weinigen zetten daadwerkelijk de stap. Frankrijk is een prachtig land waar - buiten de steden - nog veel meer ruimte en natuur is dan in Nederland. Hoewel Zuid-Frankrijk gemiddeld 2 dagen rijden is,...

Vragen?

Laat je gegevens achter en ik kom bij je terug.