Selecteer een pagina

Een korte introductie

Ik ben Gijs van Breugel

Ruim elf jaar geleden ben ik in Frankrijk gaan wonen en werken. Ik volgde de liefde. In die jaren heb ik mij ontwikkeld tot Expert Immobilier, erkend vastgoed- expert. Als Expert Immobilier in Frankrijk ben je specialist met een enorme kennis van vastgoed en taxaties.

Het specialisme is erg breed en valt uiteen in vier takken:

  • Jurist met een brede kennis van het privaatrecht, waarbij je moet denken aan huurrecht, erfdienstbaarheid etc. en met kennis van het publieke recht. Dan moet je denken aan bestemmingsplannen, onteigeningsrecht etc.
  • Fiscalist. Kennis van de fiscale wetgeving en de ontwikkeling daarvan om een goede inschatting te kunnen maken van de vastgoedmarkt.
  • Technicus. Kennis hebben van en oog hebben voor technische factoren met betrekking tot de waarde van onroerend goed.
  • Econoom. Inschatten van invloeden die de waarde van onroerend goed mede bepalen.

Een Expert Immobilier in Frankrijk heeft meer bevoegdheden dan een makelaar. Een makelaar mag alleen een waardebepaling geven als dit rechtstreeks te maken heeft met het verkopen van een woning. Als Expert Immobilier mag ik ook een schriftelijke waardebepaling geven voor bijvoorbeeld erfeniszaken, belastingen etc. Ook mag ik bemiddelen bij vastgoedgeschillen zodat een kostbare gang naar de rechter voorkomen kan worden.

Als onafhankelijk expert een oplossing zoeken die beide partijen recht doet binnen een acceptabele termijn.

Expert Juridiciaire

Daarnaast ben ik als Expert Juridiciaire verbonden aan het Gerechtshof van Rouen. Als Expert Juridiciaire ondersteun ik de rechters. Door middel van rapportage en onderzoek informeer en adviseer ik de rechters.

Verder ben ik beëdigd vertaler, dat zegt genoeg over wat ik Nederlanders te bieden heb.
Een vakbekwame, onafhankelijke gesprekspartner die cultuurverschillen kan overbruggen in vloeiend Nederlands en Frans.

Taxatie Frankrijk beperkt zich niet tot het taxeren van te kopen of verkopen huizen. Je kunt ook denken aan taxaties voor het afhandelen van een erfenis, scheiding, donaties. Waardebepaling bij boedelscheiding, taxatierapport voor successierecht in Nederland. Berekenen van de winst op verkoop (Plus Value) en het uitleggen van de regels hiervan. Bij investeren in Frans vastgoed bereken ik de waarde van ‘goodwill” voor je of die van de inventaris. Welk bedrag je kunt vragen om een appartement te verhuren, waar het “return on investment “ ligt.

Verder kan ik je ondersteunen bij onverwachte tegenslagen. Ik help je problemen op te lossen.
Neem je papierwerk uit handen. Bureaucratie en ingewikkelde juridische procedures kom je ook in Frankrijk tegen.
“ Ik vertrek” vraagt meer dan enthousiasme en dromen, maar met doorzettingsvermogen en wat hulp van mij is Frankrijk een prachtig land om te wonen en te werken!

Naast Taxatie Frankrijk heb ik Terra France opgezet. Een team van professionele makelaars die kopers en verkopers over de gehele wereld helpen bij de aan- en verkoop van vastgoed in Frankrijk.

Wil je meer over me weten of direct contact met me opnemen over wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op! Ook kun je eerst een kijkje nemen op mijn LinkedIn profiel.

Tweede of 2e huis in Frankrijk

Gekke titel denk je nu? Dat klopt! Een 2e huis kopen in Frankrijk klinkt toch net iets beter dan een tweede woning, vind ik. Zo is het ook met de meerwaarde die ik je breng bij de aankoop van je tweede huis. Voor je kunt gaan genieten van je tweede huis moet je het...

Huizen in Frankrijk, wat ik voor je kan betekenen

Huisje Frankrijk Een huisje kopen in Frankrijk is de droom van velen. Dat je deze website bezoekt betekent dat je interesse hebt om een huis in Frankrijk te kopen. Misschien heb je al een idee wat voor huis het moet worden. Een klein huisje, een boerderij, een...

Huis kopen in Noord-Frankrijk

De droom om een huis te kopen in Noord-Frankrijk. Velen denken eraan, weinigen zetten daadwerkelijk de stap. Frankrijk is een prachtig land waar - buiten de steden - nog veel meer ruimte en natuur is dan in Nederland. Hoewel Zuid-Frankrijk gemiddeld 2 dagen rijden is,...

Vragen?

Laat je gegevens achter en ik kom bij je terug.