Selecteer een pagina

Tweede of 2e huis in Frankrijk

Gekke titel denk je nu? Dat klopt! Een 2e huis kopen in Frankrijk klinkt toch net iets beter dan een tweede woning, vind ik. Zo is het ook met de meerwaarde die ik je breng bij de aankoop van je tweede huis.

Voor je kunt gaan genieten van je tweede huis moet je het kopen. In een vreemd land, met een andere taal en ingewikkelde regels. Een Nederlander als vastgoedexpert in Frankrijk. Dat is Taxatie Frankrijk, dat ben ik. Profiteer van mijn professionaliteit!

Ik wil een tweede huis kopen in Frankrijk

Je hebt de beslissing genomen een tweede huis te kopen in Frankrijk. Een enorm groot land met veel verschillende instanties en nog veel meer ingewikkelde regels. Er komt veel op je af.

Het is mijn missie om Nederlanders te ontzorgen. Als centraal aanspreekpunt maak ik je wegwijs.
Je kunt gebruik maken van mijn ervaring als makelaar met een grote bouwtechnische- , juridische-, fiscale en talenkennis. De financiering van je hypotheek. Het onderhandelen met een aannemer bij verbouw.
Samen zal het zeker lukken de ideale woning te kopen.

Doel tweede woning

Wat wil je met je tweede huis in Frankrijk? Het antwoord op deze vraag bepaalt wat voor huis je gaat kopen. Ga je voor een mooie plek in de natuur? Een appartement in een bruisende stad? Moet het huis in de buurt van een internationaal vliegveld liggen of bij een TGV-station? Wil je geld verdienen met je woning?

Met kennis van zaken kan ik je bijstaan om een weloverwogen keuze te maken. Om dromen te verwezenlijken is het van belang om met beide benen op de grond te blijven staan. Goed na te denken over de kansen en mogelijkheden.

Genieten van je tweede huis

Nu je je huis gekocht hebt is het zaak om er van te genieten. Met volle teugen van dat glas Franse wijn.
Vergeet niet de Franse regels na te leven met betrekking tot het betalen van belasting en het afdragen van sociale premies wanneer je inkomsten ontvangt uit Frankrijk. Regel je verzekeringen, zowel voor jezelf als bij verhuur van je woning.

Heb je daar geen zin in? Ontbreekt je de tijd om dat goed te doen? Moet je een huurcontract opstellen, maar ontbreekt je de benodigde kennis? Taxatie Frankrijk staat klaar om je werk uit handen te nemen en te ontzorgen. Neem contact op met Gijs!

Advies bij aankoop 2e huis

Het ideale huis is gevonden! Dit is het helemaal! Ho, wacht even, wees niet te enthousiast.
Juist nu is het van belang het hoofd koel te houden. Je wilt immers niet te veel betalen?
Of naast een toekomstige vuilnisbelt een vakantiehuis verhuren? Een boek schrijven naast een houtzagerij is ook niet ideaal.

Als vastgoedexpert, juridisch adviseur en vertaler kan ik je vertellen wat je rechten zijn als koper.
Ik maak een onafhankelijk taxatierapport. Ik verduidelijk Franse documenten voor je.
Mijn kennis van de Franse onderhandelcultuur levert jou de juiste prijs op voor je 2e huis.

Conflicten

Helaas kunnen er problemen ontstaan, ook in Frankrijk. Een nieuw bestemmingplan van de gemeente.
Meningsverschil of cultuurbotsing met de buren van je tweede woning.
Problemen met huurders van je vakantiewoning. Fouten bij de verbouwing.

De Franse bureaucratie en ingewikkelde juridische procedures hebben voor mij geen geheimen.
Weet ik iets niet, dan maak ik gebruik van mijn netwerk aan specialisten. Ik werk bij het gerechtshof in Rouen.

Als bemiddelaar en kenner van de cultuurverschillen zorg ik dat je problemen opgelost worden. Als het moet langs juridische weg, als het kan op een menselijke manier.

Een korte introductie

Ik ben Gijs van Breugel Ruim elf jaar geleden ben ik in Frankrijk gaan wonen en werken. Ik volgde de liefde. In die jaren heb ik mij ontwikkeld tot Expert Immobilier, erkend vastgoed- expert. Als Expert Immobilier in Frankrijk ben je specialist met een enorme kennis...

Huizen in Frankrijk, wat ik voor je kan betekenen

Huisje Frankrijk Een huisje kopen in Frankrijk is de droom van velen. Dat je deze website bezoekt betekent dat je interesse hebt om een huis in Frankrijk te kopen. Misschien heb je al een idee wat voor huis het moet worden. Een klein huisje, een boerderij, een...

Huis kopen in Noord-Frankrijk

De droom om een huis te kopen in Noord-Frankrijk. Velen denken eraan, weinigen zetten daadwerkelijk de stap. Frankrijk is een prachtig land waar - buiten de steden - nog veel meer ruimte en natuur is dan in Nederland. Hoewel Zuid-Frankrijk gemiddeld 2 dagen rijden is,...

Vragen?

Laat je gegevens achter en ik kom bij je terug.